Boonstra
De Echte Bakker

Onze broodspecialiteiten

Als Echte Bakker ontwikkelen we regelmatig heerlijke nieuwe broden. Deze broden zijn gemaakt van de beste grondstoffen die alleen voor ons verkrijgbaar zijn. Kom eens langs. We laten u graag onze specialiteiten proeven.

Desem broden

Fries suikerbrood

Elfzaden brood

Roomboter croissant met ham en kaas

Fryske trots

Andere specialiteiten

Fryske specialiteiten

Echte Bakker Boonstra staat bekend om zijn fryske specialiteiten. Laat u verrassen door al deze lekkernijen of geef eens een fryske specialiteit kado. Onderstaande producten zijn in al onze vestigingen te verkrijgen.

Oranjekoek - Typisch frysk gebak, een kruidige koek bodem met amandelspijs gevuld, hierover een dun laagje suiker glazuur en royaal afgewerkt met slagroom of botercreme.Reeds vele jaren als beste beoordeeld op de wedstrijden.

Fryske Sûkerbôle - Sûkerbôle met een klontje roomboter is niet te versmaden, het wordt bereid volgens traditioneel recept met de juiste hoeveelheid suikerklontjes en kaneel.

Fryske Dúmkes - Dit fryske koekje wordt bereid met de allerbeste ingrediënten: tarwebloem, roomboter, basterd suiker, bakpoeder, stukjes amandel en anijszaad

Diverse soorten koeke-  De populairste koeke in ons bedrijf is de zoetelief, gemaakt volgens oud Knypster recept, waarbij de juiste verhouding van roggebloem en suiker bepalend zijn voor de malsheid van deze fryske specialiteit.  
Onze ontbijtkoek is uniek, deze is namelijk uitsluitend bereid met zuivere honing en is dus geschikt voor mensen met een suiker allergie. 
Naast deze twee soorten koeke bestaat ons assortiment verder nog uit:
 - Bruine reepkoek (Deventerkoek) - Keallepoat - Kruidkoek -Notenkoek - Vruchtenkoek - Elfstedenkoek en voor elk jaargetijde een koek soort.

Desem Producten

Echte Bakker Boonstra is gespecialiseerd in Desem producten.   Wat is Desem? Desem is een mengsel van bloem,water en verschillende melkzuurculturen.De factor"tijd"speelt een grote rol in het natuurlijke rijpingsproces van deze melkzuurculturen.Het Ópstarten"van een desem is een lang en nauwkeurig proces waar vele factoren van invloed kunnen zijn.Het vloeibare voordeeg laten we minimaal 20 uur rijpen(fermenteren).Tijdens dit Fermenteren komt het gistingsproces verder op gang en komen er natuurlijke aroma's en smaakstoffen vrij.

HANDGEMAAKT!

Van dit desem gebruiken we een bepaald percentage in het deeg.Dordat we dit desem toevoegen en lange rijstijden gebruiken kunnen we volstaan met een beduidend lager gistpercentagein ons desembrood.Deze broden worden met de hand gevormd en na een extra lange narijs gebakken.Zo krijgt ons desembrood een heerlijke krokante korst,en een mie open structuur en extra volle smaak.

WAT MAAKT ONS DESEMBROOD SPECIAAL?

Tijd ,andacht en liefde,zijn naast de gebruikte kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, de belangrijkste ingredienten voor ons desembrood.Net zols men wijn of kaas langer laat rijpen om deze nog smaakvoller te laten worden,is dit bij ons ook het geval.

Het resultaat mag er dan ook naar zijn : ECHT lekker brood.Brood voor de échte broodliefhebber waar wij als vakmensen trots op zijn!!

TIP TIP TIP TIP TIP TIP

Bak het overgebleven ongesneden desembrood de tweede dag weer lekker krokant door het 6 -8 min. in een voorverwarmde oven van 200 graden te leggen.

Boonstra, De Echte Bakker

Meyerweg 77
8456 GB De Knipe
0513-688 290
maandag 08:00 - 12:30
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten